Jäsenyhdistykset

Klassisen Akupunktion Yhdistys ry

Klassisen Akupunktion Yhdistys on perustettu vuonna 2001. Yhdistys perustettiin lisäämään klassisen akupunktion tuntemusta ja edistämään syvempää ymmärrystä kiinalaisen lääketieteen rikkaasta perinteestä. Valtaosa yhdistyksen jäsenistä on ammatissa toimivia akupunktion harjoittajia, jotka ovat saaneet 3,5-vuotisen klassisen akupunktion koulutuksen Suomessa. Yhdistyksellä on sisarjärjestöjä mm. Iso-Britanniassa, Hollannissa, Israelissa ja Ruotsissa. Yhdistys toimii yhteistyössä Suomen klassisen akupunktion yhteisön kanssa:
www.kay.fi

Yhteystiedot:

puheenjohtaja Pauliina Reunanen
acureunanen (at) gmail.com
040 534 9259

sihteeri Johanna Häkkinen
johanna (at) jhvivere.fi
040 7565 789

The Traditional Chinese Medicine Society of Acupuncture and Herbs – Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys (FinnAcu) ry

Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys – FinnAcu ry (ent. Itämainen Hoitoperinne ry – IHP) on perustettu vuonna 1987 ja on vanhin Suomen kiinaisen lääketieteen yhdistyksistä. Yhdistyksen tarkoituksena on perinteisen kiinalaisen lääketieteen tunnetuksi tekeminen ja sen käytön edistäminen Suomessa. Yhdistyksessä on yli 120 jäsentä, joista noin 65 kuuluu yhdistyksen ylläpitämään asiantuntijarekisteriin. Yhdistys järjestää myös perinteisen kiinalaisen lääketieteen täydennyskoulutusta ja jakaa alan tietoa kurssein, esitelmin ja artikkelein.

Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry on perustajajäsen ja Suomen edustaja European Traditional Chinese Medicine Association:ssa (ETCMA), jonka tarkoituksena on yhtenäistää ja nostaa kiinalaisen lääketieteen koulutusta ja ammatillista asemaa koko Euroopassa.
www.finnacu.fi

Yhteystiedot:

puheenjohtaja Maria Jeskanen
maria.jeskanen (at) gmail.com
050 5898393

sihteeri Kerstin Lindström-Salmi
kerstin.lindstrom.salmi (at) gmail.com
050 3748611

Baihui ry

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys Baihui ry on perustettu vuonna 1991. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kiinalaisen lääketieteen asemaa ja käyttöä Suomessa.

Baihui ry on aatteellinen ja ammatillinen yhdistys, joka on perustettu alun pitäen järjestämään jatkokoulutusta alan ammattilaisille. Tänä päivänä yhdistyksen toimintana on ajaa jäseniensä etuja sekä ylläpitää heidän ammattitaitoaan. Jäseniä yhdistyksessä on noin 100.
www.baihui.fi

Yhteystiedot:

puheenjohtaja Ilkka Westman
westman.ilkka (at) gmail.com
040 761 8290

sihteeri Marika Ristola
baihuiry (at) gmail.com
040 555 3271